Hírek

Görög sorstragédia 1956-ban

Októberben jelent meg Markó György Hellasztól a Práter utcáig című kötete. A szerző és Szidiropulosz Archimedesz görög származású magyar történész az M5 Esti kérdés című műsorában beszélt a könyvről és arról, hogyan viszonyultak a görögök az ’56-os forradalomhoz.

 

2017. január 10.
bővebben

Szoboravatás és tudományos konferencia Beregszászon

Az 1956-os magyar forradalomnak és szabadságharcnak állítottak emlékművet a történelmi esemény 60. évfordulója alkalmából Beregszászon, ahol az avatóünnepséget követően tudományos konferenciára került sor. Mindkét eseményen részt vett Markó György, a budapesti Kommunizmuskutató Intézet igazgatója.

2016. november 18.
bővebben

'56-os koszorúzás a párizsi diadalív alatt

A francia Charles de Gaulle Emlékbizottság, valamint az 1956-os Magyar Forradalom Franciaؘ–Magyar Emlékbizottságának képviselői közösen emlékeztek meg vasárnap az ’56-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról. Idén a Terror Háza Múzeum történészei, Markó György és Horváth Miklós is elhelyezték a megemlékezés koszorúját az ismeretlen katona sírjánál

2016. október 16.
bővebben

Újabb hat életrajzzal bővült a Kommunizmuskutató Intézet honlapja

A kommunista vezetőkről megszerezhető tudás 1989-ben és napjainkban jelentősen eltér egymástól. Ezt a hidalja át a Kommunizmuskutató Intézet, amikor negyedszázaddal a rendszerváltoztatás után egymás mellé helyezi a kommunista diktatúra vezetőinek életrajzát érintő akkori és mostani tudásunkat.

2016. szeptember 8.
bővebben