2024. február 27.

A kommunizmus áldozatait és hőseit sosem feledhetjük. Meg kell ismernünk és meg kell ismertetnünk a sorsukat, tragédiájukat és tisztelettel kell adóznunk áldozatvállalásuk előtt. Ugyanakkor beszélni kell a tettesekről is, akik elvakultan szolgálták az emberellenes diktatúrát és annak vezetőit, millióknak okozva fájdalmat és szenvedést. Ezért a Kommunizmuskutató Intézet videópályázatot hirdet középiskolások számára „Nagy bűntetthez, nagy eszme kell!” címmel.  

A pályázat a Terror Háza Múzeum és a Kommunizmuskutató Intézet tavaly szeptemberben nyílt időszaki kiállításának címét viseli, nem véletlenül: az egyszerre merész, groteszk és görbe tükröt tartó tárlat arra hívja fel a diákokat, hogy videóikban mutassák be a kommunizmus bűneit, meséljék el a tettesek vagy épp az ellenálló hősök történetét.

Pályázni egy minimum 30, maximum 60 másodperces videóval lehet.  A filmeket .mov vagy .mp4 formátumban lehet a fent megjelölt témák valamelyikében elküldeni fájlmegosztón vagy fájlfeltöltőn keresztül a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre 2024. április 7. (vasárnap) éjfélig, egy kitöltött adatlappal együtt.

A beérkezett pályaműveket (a videók tartalmát, kreativitását és megvalósítását) a benyújtási határidő lejártát követő két héten belül szakértő zsűri értékeli. A nyertesek értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a Samsung Magyarország jóvoltából.

Nyeremények:

1. helyezett: Galaxy S24 Ultra 256 GB okostelefon, Galaxy Watch6 40mm fekete okosóra, könyvcsomag
2. helyezett: Galaxy S24+ 256 GB okostelefon, Galaxy aktivitásmérő, könyvcsomag
3. helyezett: Galaxy Tab S9 Wi-Fi tablet, Galaxy Buds2 Pro fülhallgató, könyvcsomag


Bővebb információ és a pályázati kiírás itt olvasható: https://kommunizmuskutato.hu/palyazatok
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 

Az Év Honlapja Minőségi díj 2023Az Év Honlapja Különdíj 2023